Traplift voor de halve prijs

Iedereen die niet meer comfortabel de trap op en af kan komen, om welke reden dan ook, is in de markt voor een traplift. Veelal denken mensen dan aan oudere mensen. In hun huizen worden voornamelijk trapliften gespot, omdat zij omwille van een leeftijd niet meer gemakkelijk de trap kunnen belopen. Maar ook jongere mensen die fysiek wat minder sterk zijn, zullen een traplift nodig hebben. De uitvinding van de traplift is fantastisch voor deze mensen, maar het is wel vaak een hele duit. Gelukkig kan het tegenwoordig goedkoper.

Tweedehands traplift

Trapliften gaan voor jaren mee. Wanneer de onderhoud bijgehouden wordt, is dit zeker tien jaar voordat er nieuwe onderdelen nodig zijn. Dit is wel afhankelijk van hoe vaak de traplift gebruikt wordt. De meeste trapliften worden weggehaald niet omdat deze niet meer werken, maar omdat deze niet meer nodig zijn in de huishoudens waar het geplaatst was. De trapliften kunnen dus zeker nog een tweede leven leiden om andere mensen de trap op en af te helpen. 123Trapliften zorgt voor een goede revisie, waarna de liften opnieuw gebruikt kunnen worden. De revisie bestaat uit het uitgebreid onderzoeken van de trapliften en in detail te letten op alle essentiële punten en de werking ervan. Dit brengt twee grote voordelen met zich mee: allereerst kunnen de materialen opnieuw gebruikt worden, wat beter is voor het milieu. Het aanschaffen van tweedehands producten is altijd beter voor de wereld. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de portemonnee. Tweedehands trapliften zijn namelijk zo 50% goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe lift. De kwaliteit en gebruiksgemak blijft hetzelfde, het wordt alleen een stuk meer betaalbaar voor veel mensen. Zo kan iemand langer thuisblijven en gemakkelijker de trap op komen, zonder dat het al te veel kost.

Prijzen

Omdat tweedehands trapliften ongeveer maar de helft van de prijs van een nieuwe traplift zijn, scheelt dit al snel rond de €2000 euro! Traplift prijzen verschillen wel per traplift en, vooral, per trap. Een rechte trap is bijvoorbeeld goedkoper dan een trap met één of meerdere bochten erin. Een rechte rail is namelijk makkelijker om op maat te maken, zodat dit precies op de trap past. Een trap met twee bochten is het duurst om een traplift voor te maken.  

Belangrijk

Er zijn een aantal punten waar opgelet hoort te worden wanneer er een traplift aangeschaft gaat worden. dit zijn dus bijvoorbeeld de vorm van de trap, zoals al eerder beschreven. Deze vorm heeft veel invloed op de prijs van de traplift. Daarnaast hoort er nog gelet te worden op het huis. is het een huurhuis? Dan hoort er wel toestemming gevraagd te worden van de huurdersvereniging. Er bestaan mogelijke subsidies voor trapliften om de kosten nog meer te verlagen. Deze subsidies worden bepaald op basis van iemands financiële situatie.